Sievietes raganas tēls Jurgas Ivanauskaites romānā “Ragana un lietus” un Jāņa Mauliņa romānā “Ragana” - Skušķe, Sabīne (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba „Sievietes raganas tēls Jurgas Ivanauskaites romānā „ Ragana un lietus” un Jāņa Mauliņa romānā „ Ragana”” mērķis ir apkopot informāciju par autoriem, atklāt nozīmīgākos darbus un sabiedrības viedokli par viņiem, skatīt sievietes raganas tēla nozīmi mitoloģijā, kristietībā un simbolismā. Par uzdevumiem izvirzot romānu sieviešu tēlu analīzi, skatot arī priekšstatus par raganām gan mūsdienās, gan mitoloģijā, gan kristietībā, gan simboliskajā nozīmē. Tika secināts, ka vārda ragana etimoloģija ir indoeiropeiskas cilmes, kā arī šis vārds mitoloģijā jau senatnē tiek saistīts ar kristīgo nozīmi.

Bachelor thesis „Woman as Witch in Jurga Ivanauskaite Novel “Ragana un lietus” and Jānis Mauliņš Novel “Ragana”” aim is to gather information about authors discover the most important papers and public oppinion about them. Also the aim is to see the image of witches importance in mythology, christianity and symbolism. Tasks are to analyse women image in nowadays, mythology, christianity and symbolic meaning. It was concluded, that word witch etymology comes from lithuanian language, also this word in mythology in ancient times are related to christianity. In bachelor’s thesis there are used three methodes - cultural, semiotic and comperative.
Woman as Witch in Jurga Ivanauskaite Novel “Ragana un lietus” and Jānis Mauliņš Novel “Ragana”
Keywords: Filoloģija; Ragana; Jurga Ivanauskaite; Sieviete; Jānis Mauliņš; Romāns