Diferenciācijas un individuālizacijas metodes angļu valodas apguves personalizēšanai bērnudārzā - Nikolajeva, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarba tēma, attiecīgi, diferenciācijas un individuālizacijas metodes angļu valodas apguves personalizēšanai bērnudārzā tika izvēlēta, jo darba Autore uzskata ka uz individuālizaciju un diferenciāciju balstīti uzdevumi nodrošina angļu valodas personalizētu apguvi bērnudārzā. Izpētes metode kas tika izmantota darbā ir atsevišķa gadījuma izpēte. Tajā piedalījās septiņi bērni no kāda Rīgas bērnudārza. Tika izmantotas divas datu apkopošanas metodes. Pirmā - novērošana tika veikta ar mērķi novērot bērnu dominējošās inteliģences, kā arī to mācīšanās stilus. Otrā, anketa, tika sagatavota apmācāmo bērnu vecākiem, lai gūtu plašāku skatījumu par minēto bērnu dominējošajām daudzveidīgajām inteliģencēm. Apkopotie dati parādīja dominējošās inteliģences apmācāmo bērnu starpā. Ateicīgi: Intrapersonālā Inteliģence; Vizuāli telpiskā Inteliģence un Kinestētiskā-Kermeņa. Šīs inteliģences nodrošina dinamisku grupas saskarsmi. Darba autors secina ka diferenciācijas un individualizācijas pielietošana nodrošina atrāku zināšanu apguvi nekā standartizēta pieeja.

The theme of the Diploma Paper Differentiation and Individualisation to Personalise Learning of English for Young learners at Kindergarten has been chosen because the author of the Paper believes that tasks based on differentiation and individualisation provide a personalised learning of English for young learners at kindergarten. The research method was a case study. 7 young learners from one of Riga kindergartens participated in the research. 2 data collection methods were used. First, observation was done with the aim to observe young learners` prevailing intelligences as well as their learning styles. Second, a questionnaire, which was prepared for the young learners` parents to gain further insight on the prevailing intelligences of the young learners in question. The gathered data showed the prevailing intelligences among the young learners. These are: Intrapersonal Intelligence; Spatial Intelligence and Bodily-Kinaesthetic. These Intelligences provide for a dynamic group interaction. The author of the Paper concludes that differentiation and individualisation enables a more rapid increase in young learners knowledge than a standardized approach would.
Differentiation and Individualisation to Personalise Learning of English for Young Learners at Kindergarten
Keywords: Pedagoģija