Komercbanku sistēmas stabilitātes problēmas - Solovjova, Irina (Latvijas Universitāte, 2008)
Promocijas darba anotācija Promocijas darba ietvaros tiek piedāvāta jauna teorētiskā pieeja komercbanku sistēmas stabilitātes traktēšanā, izpētīta un pamatota iekšējo un ārējo faktoru ietekme un ietekmes uz komercbanku sistēmas stabilitāti mehānisms, pamatota nepieciešamība ieviest terminu stabilitātes vadība, kas paredz noteiktus pasākumus un metodes komercbanku sistēmas stabilitātes nostiprināšanai, tādējādi aizsargājot sabiedrības intereses un nostiprinot sabiedrības uzticamību komercbanku sistēmai. Turklāt ir pamatota daudzējādas izvēles modeĜa ordered logit izmantošanas nepieciešamība komercbanku sistēmas dalībnieku novērtēšanā, kā arī izstrādāta komercbanku drošības reitinga sistēma, kas Ĝauj banku klientiem, investoriem, bankāmkontrahentiem, pamatojoties uz publiski pieejamo informāciju, noteikt komercbankas drošības līmeni. Promocijas darba pamatteksts ir izklāstīts uz 173 lapaspusēm un ilustrēts ar 60 attēliem, 5 formulām un 37 tabulām. Literatūras sarakstā ir iekĜautas 186 literatūras vienības.

Annotation of the dissertation A new theoretical approach to interpreting stability of commercial banks' system is offered within the dissertation, the influence of internal and external factors and the mechanism of that influence is researched and justified, as well as the necessity to introduce a term stability management, which envisages certain measures and methods for strengthening commercial banks' system stability, thus protecting social interests and strengthening the trust of the society in the commercial banks' system. In addition the choice of using a discrete choice model - ordered logit is justified for evaluating a participant of the commercial banks' system, as well as the system of commercial bank safety rating, which allows the clients of the banks, investors, and counterparty banks to determine the safety of commercial bank based on the publicly accessible information, is developed. The main text of the dissertation is provided on 173 pages, and illustrated with 60 figures, 5 formulas and 37 tables. The list of references includes 186 references to the literature.
Promocijas darbs
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Ekonomika