Uzvedības kultūras veidošana 5-6 gadus veciem bērniem - Trofimova, Laine (Latvijas Universitāte, 2009)
Nosaukums- Uzvedības kultūras veidošana 5-6 gadus veciem bērniem Autors- Laine Trofimova Zinātniskais vadītājs- Mag. ped. Ērika Vugule Darbs varētu saistīt kā pirmsskolas , tā arī sākumskolas pedagogus, kurus interesē uzvedības kultūras veidošana. Darba teorētiskajā daļā aprakstītas dažādu autoru, vērtīgas un praksē noderīgas metodes, uz kurām balstoties tika veikts pētnieciskais darbs. Diplomdarbā analizētas šādu autoru atziņas: Dž. Grejs, I.Pavlovs, D. Lieģeniece, L. Kolbergs, D. Dzintere un R. Boša. Praktiskajā daļā tiek izvirzītas 4 svarīgas tēmas, kuras diezgan uzskatāmi pasvītro bērna uzvedību- uzvedība sabiedriskās vietās, es un viss ap mums, mana higiēna un veselība, uzvedība pie galda un pieklājības frāzes, kuras tika aprakstītas uzvedības kultūras veicināšanas nolūkam, sastādītajā mācību programmā. Kā arī, tika aprakstītas 2, labas uzvedības, stimulējošas metodes. Darbs sastāv no ievada, 2 nodaļām, 5 apakšnodaļām, anotācijas, literatūras saraksta, nobeiguma un 9 pielikumiem. Atslēgvārdi- uzvedības kultūras veidošana, prasmju apgūšana, uzlabojumi, novērojumi.

Name – Laine Trofimova The title of research – Forming of behavioral culture 5 – 6 years old children. The research could involve pre-school and primary school teacher as well, who are interested in developing of behavior culture. In the theoretical part several authors’, to my mind, valuable and practical methods are described which were used for making research work. The main authors are Dž. Grejs, I.Pavlovs, D. Lieģeniece, L. Kolbergs, D. Dzintere and R. Boša. In practical part 4 important themes are promoted. These themes are demonstrated child behavior – behavior in public places, me and everything around me, my hygiene and health, desk culture and polite phrases which were described in educational program to contributing behavioral culture. Two methods for stimulating good behavior also are described. The Diploma Paper consists from introduce, two chapters, five sub-chapters, abstract, bibliography, nine appendices.
Developing the behavior culture of 5-6 years old children
Keywords: Pedagoģija