Cilvēka transcendence M. Šēlera un K. Rānera skatījumā - Koncjuha, Santa (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbā tiek analizēta cilvēka transcendences izpratne M. Šēlera filozofiskajā antropoloģijā un K. Rānera kristīgajā antropoloģijā. Darba gaitā parādīts atšķirīgais un kopīgais šo domātāju pieejā cilvēkam: viņu cilvēka tematizācijas fons un ietekmes, jautājuma par cilvēku uzdošanas konteksts, kā arī jautājuma par cilvēku saskares punkti.

Bachelor thesis are about human transcendence in M. Scheler's philosophical anthropology and K. Rahner's christian anthropology. Work shows similarities and differences between understanding the people perception by these great thinkers: human thematization background and influences, question asking context about human and its communication points.
Human transcendence by M. Scheler and K. Rahner
Keywords: Filozofija; Makss Šēlers; Karls Rāners; filozofiskā antropoloģija; transcendence; brīvība