Spēka perspektīva klienta sociālā gadījuma vadīšanā - Audare, Jolanta (Latvijas Universitāte, 2010)
Diplomdarba temats ir „Spēka perspektīva klienta sociālā gadījuma vadīšanā”. Šī darba mērķis ir pētīt spēka perspektīvu klienta sociālā gadījuma vadīšanā. Diplomdarbs sastāv no piecām nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek teorētiski pētīta sociālā gadījuma vadīšana. Otrajā nodaļā tiek veikts spēka perspektīvas sociālajā darbā raksturojums. Trešajā nodaļā teorētiski tiek pētīta spēka perspektīva sociālā gadījuma vadīšanā, raksturojot spēka perspektīvas principus un stratēģijas, klienta spēku novērtēšanu, Aiovas gadījuma vadīšanas modeli kā piemēru un spēka perspektīvas iespējas. Ceturtajā nodaļā tiek pētīta spēka perspektīvas pielietošana klienta sociālā gadījuma vadīšanā. Piektā nodaļā tiek noskaidroti sociālo darbinieku viedokļi par spēka perspektīvas nozīmi klienta sociālā gadījuma vadīšanā. Atslēgvārdi: sociālā gadījuma vadīšana, spēka perspektīva, sociālais darbs, spēku novērtēšana.

The subject diploma paper is „The strengths perspective in client’s social case management.” The aim of the diploma paper is to research the strengths perspective in client’s social case management. Diploma paper consists of five chapters. In the first chapter the case management was theoretically researched. In the second chapter was done description of the strengths perspective in the social work. In the third chapter by describing principles and strategies of strengths perspective, client’s strengths assessment, the Iowa case management model as an example and opportunities of strengths perspective, the strengths perspective in client’s social case managements was theoretically researched. In the fourth chapter the using of the strenghts prespective in client’s social case management was empirically researched. In the fifth chapter social worker’s point of view about the strengths perspective’s meaning in client’s social management was funded out. Keywords: social case management, strengths perspective, social work, strengths assessment.
The strengths perspective in client’s social case management
Keywords: Sociālā politika un sociālā darba organizācija