Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija - Jefremovs, Egils (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbs „Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija” aplūko Latvijā un ārzemēs aktuālus tiesiskos un politiskos jautājumus, kas saistīti noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju. Darbs pirmajā daļā autors piedāvā iepazīties ar juridiskajā literatūrā un praksē sastopamiem dažādiem viedokļiem attiecībā par normas izpratni. Apskatīti dažādu autoru viedokļi, kā arī starptautiskajās normās noteiktie noziedzīgā nodarījuma sastāva elementu skaidrojumi. Sniegts vēsturiskais ieskats tam, ka Latvijas teritorijā laika un varu maiņas mainījās Krimināllikumu normas cīņā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu izmantošanu. Darba otrajā daļā autors piedāvā iepazīties noziedzīgi iegūtu līdzekļu nodarījuma sastāvu, objektu, objektīvo pusi ,subjektu ,subjektīvo pusi un priekšmetu. Uzmanība tiek pievērsta ekonomiskajiem cēloņiem un faktoriem, kas ietekmē noziedzīgi iegūtu līdzekļu rašanos un legalizāciju. Darbā tiek apskatīts kredītiestāžu klientu identifikācijas procedūras-to esamība, pielietošanas prakse, kā arī identifikācijas dokumentu problemātikai saistībā ar to pārbaudes iespējām un problemātiku dažādās pasaules valstīs. Darba tiek izmantota ārvalstu pieredze, noziedzīgi iegūtu līdzekļu tiesisko jautājumu risināšanas viedokļi un normatīvie akti, kas pasvītro šīs tēmas aktualitāti un nepieciešamību pēc tālākiem risinājumiem.

Work "Money-laundering” deals with Latvian Foreign and topical legal and political issues related to money laundering. In the first part the author offers access to academic literature and practices of the different views regarding the provision of understanding. Discussed by various authors' views, as well as the international norms set out the constituent elements of the offense for an explanation. Provides a historical overview of how the Latvian territory time and the power shift has changed the criminal law provisions to combat criminal use of funds. In the second part the author offers access to the criminal offense of obtaining money, object, objective party, subject, subjective, and half the subjects. Attention is drawn to the economic causes and factors that affect crime and the emergence of money laundering. Work is viewed credit customer identification procedures - the existence, use practices, as well as an identification document to the problem of the opportunities and problems of testing in various countries around the world. In a work is used for foreign experience, derived from criminal legal issues and the views of the legislation, which highlights the relevance of the topic and the need for further solutions.
Money -laundering
Keywords: Juridiskā zinātne