Bērnu dzejoļu grāmatas dizaina stilistika - Rumpe, Paula Baiba (Latvijas Universitāte, 2019)
Mūsdienās grāmatas ir aizstājušas elektroniskās ierīces, kas nosaka cilvēka dzīves ritmu, tāpat arī grāmatas ir pieejamas elektroniski, līdz ar to īsta grāmata zaudē savu jēgu un būtību. Tomēr tās joprojām ir un būs ar paliekošu vērtību, jo cilvēkiem patīk aptaustīt un pāršķirt īstas grāmatas lappuses. Mērķis ir radīt jaunu grafiskā dizaina stilistiku Raiņa 1965.gada dzejoļu krājuma izdevumam “Puķu lodziņš”. Teorētiskās un empīriskās daļas uzdevumi ir izpētīt un izanalizēt dzejas, bērnu grāmatu rašanās un ilustrāciju attīstības vēsturi, kā arī analizēt Latvijas bērnu dzejoļu grāmatu dizainu, izanalizēt visus dzejoļa krājuma “Puķu lodziņš” izdevumus un intervēt latviešu bērnu grāmatu ilustratorus. Radošajā daļā tika izveidota “Puķu lodziņš” grāmata ar jaunām ilustrācijām un dizainu.

Nowadays, books have been replaced by electronic devices that determine the rhythm of human life, and books are also available electronically, so a real book loses its meaning and substance. However, they still are and will have a lasting value because people love to touch and look through the pages of a real book. The goal is to create a new graphic design style for the 1965 edition of the poem collection “Flower window”. The tasks of the theoretical and empirical part are to study and analyze the history and development of poetry, children's books and illustrations, as well as to analyze the design of Latvian children's poetry books, to analyze all the publications of the poem collection “Flower window” and to interview the illustrators of Latvian children's books. In the creative part, a "Flower window" book was created with new illustrations and design.
Design stylistics of children's poetry book
Keywords: Mākslas zinātne; grāmata; dzeja; Rainis; stilistika