Literārās mistifikācijas izveides mehānisms mūsdienu kultūrā (Anhels de Kuatjē) - Bazileviča, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbs ir veltīts literārās mistifikācijas veidošanas mehānismu izpētei mūsdienu kultūrā, Anhela de Kuatjē fenomena izpētei mūsdienu literatūras procesos, izmantojot Paula Koelju un Anhela de Kuatjē darbu salīdzināšanas metodi. Bakalaura darbā ir izskatīta literārās mistifikācijas problēma, sniegts jēdziena „mistifikācija” raksturojums, analizēta atsevišķu literāru mistifikāciju veidošanās vēsture, pētīta mistifikācijas loma darba kompozīcijā, sižeta līnijā un problemātikā. Paula Koelju un Anhela de Kuatjē literāro darbu problemātikas un poētikas salīdzinājums, grāmatu vāku noformējuma analīze, kā arī rīcība nolemtības un izvēles problēmas koncepcijas, kas ir kopīga abiem autoriem, analīze ļauj izdarīt secinājumu, ka Anhela de Kuatjē darbu izdevējs izmanto Paula Koelju projektus literārās mistifikācijas izveidošanai.

The bachelor’s paper is devoted to studying of mechanisms of creation of a literary mystification in the modern culture, to studying of a phenomenon of Anhel de Kuate in the modern literary process on a comparative basis of books of Paolo Coelho and Anhel de Kuate. The problem of a literary mystification is studied in the work, the meaning of the word "mystification" is given, the history of creation of some literary mystifications and the mystification role in a composition are analysed, a subject line and a problematics of products are studied. Comparison of a problematics and poetics of works of Paolo Coelho and Anhel dе Kuate, design of covers of their books, and also studying of the general for authors in the concept of mission and a problem of the choice, allows to come to a conclusion that the publisher of products of Anhel dе Kuate uses projects of Coelho for creation of a literary mystification.
The Mechanism of Creation of a Literary Mystification in the Contemporary Culture (Anhel de Kuatje)
Keywords: Krievu filoloģija