Liepājas pilsētas PI Kultūras pārvaldes grāmatvedības sistēmas pilnveidošana - Lielāmure, Džamala (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darba tēma ir “Liepājas pilsētas PI Kultūras pārvaldes grāmatvedības sistēmas pilnveidošana”. Tēma ir izvēlēta tāpēc, ka Latvijas īstenotās ekonomiskās politikas kontekstā pieaug kultūras sociālpolitiskā nozīme. Valsts un pašvaldību atbalsts kultūrai var būtiski ietekmēt turpmāko Latvijas attīstību. Viens no Liepājas pilsētas PI Kultūras pārvaldes grāmatvedības uzdevumiem ir nodrošināt efektīvu finanšu resursu izmantošanu Liepājas pilsētas kultūras sistēmā. Maģistra darba mērķis ir izpētīt Liepājas pilsētas PI Kultūras pārvaldes grāmatvedības organizācijas sistēmu un izstrādāt priekšlikumus tās pilnveidošanai. Lai sasniegtu izvirzīto maģistra darba mērķi, tiek izpētītas pašvaldības budžeta iestāžu darbu reglamentējošo dokumentu pamatnostādnes, izanalizēti Liepājas pilsētas pašvaldības Kultūras pārvaldes darbības vispārīgie noteikumi un veicamās funkcijas, izvērtēta grāmatvedības darba organizācijas sistēma, kā arī izdarīti attiecīgi secinājumi un izstrādāti priekšlikumi Liepājas pilsētas pašvaldības Kultūras pārvaldes grāmatvedības organizācijas sistēmas uzlabošanai. Maģistra darba apjoms ir 87 lpp., tas satur 15 tabulas, 11 attēlus. Atslēgas vārdi: pašvaldība, kultūra, grāmatvedība, uzskaite, pilnveidošana

Master’s Thesis is called “Improvement of accounting system of Liepaja City PI Culture Department”. This theme has been chosen because within the context of economic politics carried out in Latvia significance of cultural socio-politics is growing. State and municipality support to culture might significantly impact further development of Latvia. One of the tasks of Liepaja City PI Culture Department accountancy is to ensure efficient application of financial resources within the culture system of Liepaja City. Objective of Master’s Thesis is to study accounting organization system of Liepaja City PI Culture Department and to come up with suggestions for its improvement. In order to reach objective set in this Master’s Thesis, guidelines governing the work of municipality budget institutions are studied, functions and general regulations of Liepaja City Municipality Culture Department activity are analyzed, evaluation of accounting organization system is performed, as well as relevant conclusions and propositions are made for improvement of Liepaja City Municipality Culture Department accounting organization system. Volume of Master’s Thesis is 87pages, it includes 15tables, 11figures. Key words: municipality, culture, accounting, bookkeeping, improvement
Improvement of accounting system of Liepaja City PI Culture Departament
Keywords: Ekonomika