Latvijas publiskā diplomātija Eiropas kontekstā - informatīvās un kultūras telpas drošība - Ozoliņš, Eduards (Latvijas Universitāte, 2017)
Darbā aplūkota Latvijas publiskā diplomātija Eiropas kontekstā, padziļināti analizējot aspektus, kas saistīti ar informatīvās un kultūras telpas drošību. Darba teorētiskajā daļā sniegts ieskats būtiskākajos konceptos un jēdzienos, kas skar publisko diplomātiju, kultūras diplomātiju, jauno un digitālo publisko diplomātiju, kā arī informatīvo un kultūras telpu. Savukārt darba empīriskajā daļā analizēta Latvijas un Eiropas publiskā diplomātija kontekstā ar informatīvās un kultūras telpas drošību, aplūkojot dažādu ar to saistītu lēmumu pieņemšanu.

The work looks at the Latvian public diplomacy in the European context, more specifically analysing the aspects that are related to the security of the information and cultural space. In the theoretical part of the research there are is an analysis of various concepts and definitions relate to public diplomacy, digital diplomacy, cultural diplomacy, information and cultural space. In the empirical part of the research, there is an analysis of Latvian and European public diplomacy as well as the case studies to showcase the practical activities that are implemented by Latvia, other European countries and the European Union.
Latvian Public Diplomacy in the European Context - Security of the Information and Cultural Space
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); publiskā diplomātija; Latvija; Eiropas Savienība; stratēģiskā komunikācija; digitālā diplomātija