A/S SEB bankas kredītportfeļa analīze - Bērziņa, Elīna Karīna (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbs “A/S SEB bankas kredītportfeļa analīze” , kura darba autors ir Elīna Karīna Bērziņa, ir veltīts bankas kredītportfeļa izpētei un rādītāju analizēšanai, lai spētu noteikt kredītportfeļa struktūru, kvalitāti un tendences, kas ir viens no svarīgākiem bankas darbībā, lai spētu noteikt tās stratēģiju un mērķus. Darba mērķis ir pamatojoties uz publiski pieejamiem informācijas avotiem, veikt A/S SEB bankas kredītportfeļa analīzi no 2013.gada līdz 2018.gadam, lai spētu izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus kredītportfeļa uzlabošanai Darbs ir izstrādāts trīs nodaļās, kurās tiek apskatīta kredīta, kredītpolitikas, kredītportfeļa un kredītriska būtība, A/S SEB bankas vēsture un piedāvātie ar kreditēšanu saistītie produkti, izpētīta Latvijas banku sektora loma, veikta kredītportfeļa strukturāli dinamiskā analīze, kā arī analizēti kredītportfeļa ienesīguma un kvalitātes koeficienti. Atslēgvārdi : kredītportfelis, kredītrisks, kredītpolitika, ienesīgums, kvalitāte, kredīts

Bachelor Thesis “Loan portfolio analysis for A/S “SEB” bank”, written by Elīna Karīna Bērziņa, is devoted to researching and analyzing the bank's loan portfolio indicators, to determine the structure and trends of the loan portfolio, which is one of the most important activities of the Bank to be able to determine its structure and goals. The aim of the thesis is to analyze the loan portfolio of A/S SEB bank from 2013 till 2018, based on publicly available information sources, in order to be able to draw conclusions and make proposals for improvement of loan portfolio. The work has been developed in three chapters, which deal with the nature of credit, credit policy, credit portfolio and credit risk, history of A/S SEB bank and offered credit-related products, the role of the Latvian banking sector, structural analysis of loan portfolio, as well as analysis of loan portfolio yield and quality. Keywords: credit portfolio, credit risk, credit policy, profitability, quality, credit
Loan portfolio analysis for A/S "SEB" bank
Keywords: Ekonomika; kredītportfelis; kredītrisks; kredītpolitika; ienesīgums; kvalitāte