Latvijas reģionālo daudzprofila slimnīcu saimnieciskās darbības salīdzinājums un novērtējums - Kaulakane, Evija (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir “Latvijas reģionālo daudzprofila saimnieciskās darbības salīdzināšana un novērtējums”. Bakalaura darba mērķis ir analizēt un salīdzināt Latvijas reģionālo daudzprofila slimnīcu saimniecisko darbību laika periodā no 2011. līdz 2015. gadam; analizēt, kā tiek veikta to pārvaldība, kā arī identificēt būtiskākās pilnveidojamās jomas, sniedzot praktiska rakstura ieteikumus slimnīcu vadībai un veselības aprūpes nozares pilnveidošanai. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek aplūkots uzņēmuma saimnieciskās darbības analīzes teorētiskais pamatojums, metodes, paņēmieni un to interpretācija, lai uz tā pamata veiktu slimnīcu analīzi. Otrajā nodaļā tiek sniegts Latvijas veselības nozares un daudzprofila reģionālo slimnīcu vispārējs raksturojums un analīze. Trešajā nodaļā tiek veikta daudzprofila reģionālo slimnīcu finanšu analīze, tās novērtējums un salīdzinājums, kā arī tiek izdarīti secinājumi par slimnīcu līdzekļu izmantošanas efektivitāti un piedāvāti ieteikumi to tālākai darbībai. Daudzprofila reģionālo slimnīcu saimnieciskās darbības analīze tika veikta pamatojoties uz slimnīcu gada pārskatiem laika periodā no 2011.-2015. gadam, kā arī no publiski pieejamās informācijas un Nacionālā Veselības dienesta (NVD) sniegtajiem datiem. Darbs sastāv no 108 lapaspusēm, 26 attēliem, 10 tabulām un 15 pielikumiem.

The theme of bachelor`s thesis is The collation and evaluation of Latvian regional multiprofile hospitals` economic activity. The aim of the bachelor's thesis is to analyze and compare economic activity of Latvian regional multiprofile hospitals in the period from the year 2011 to the year 2015; to analyze, how their management works, identify main areas of improvement and develop recommendations to hospital management and public health care sector representatives. Bachelor’s thesis consists of three parts. In the first part author explores the information about economic analysis. In the second part author gives general characteristics and analysis about health care in Latvia and regional multi-profile hospitals, but at the third part author analyzes, compares and evaluates regional multi-profile hospital business operations and gives conclusions about the efficiency of utilization of hospitals` resources and develops recommendations for the future hospitals` actions. Author uses regional multiprofile hospitals` annual reports of the period from year 2011 to year 2015, public information and data collected from National Health Service for the purpose of analysis. Bachelor’s thesis consists of 108 pages, 26 images, 10 tables and 15 attachments.
The collation and evaluation of Latvian regional multiprofile hospitals` economic activity
Keywords: Ekonomika; saimnieciskā darbība; finanšu pārskatu analīze; veselības nozare; finansējums; efektivitāte