"Diskriminācija darba tiesiskajās attiecībās" - Brūveris, Reinis (Latvijas Universitāte, 2014)
Personu vienlīdzības princips ir pamatprincips, kas ietverts gan starptautiskos cilvēktiesību dokumentos, gan nacionālajās tiesībās. Vienlīdzības principam ir liela nozīme darba tiesiskajās attiecībās, jo algots darbs ir lielākās cilvēku daļas iztikas avots. Latvijā diskriminācija darba tiesiskajās attiecībās ir bijis aktuāls temats jau gadiem ilgi. Autoraprāt, tas izskaidrojams ar vairākiem apstākļiem, taču kā būtiskākais minams tas, ka Latvija ir salīdzinoši maza valsts, kur liela daļa valsts iedzīvotāju ir nepilsoņi. Minēto, kā arī to, ka diskriminācija darba tiesiskajās attiecībās joprojām mūsu valstī ir aktuāla problēma, apstiprina nesen klajā nākušais ANO Cilvēktiesību komitejas paziņojums, kurā teikts, ka Latvijas valsts likumi ir diskriminējoši, jo ierobežo darba iespējas krieviski runājošajiem un citām minoritātēm. Laikam ejot kritēriju katalogs mainās, bet problēma paliek.

The principle of equality of persons is a fundamental principle enshrined in international human rights instruments and national law . The principle of equality plays an important role in labor relations , in gainful activity is the major source of livelihood for people in parts . Latvian discrimination in labor relations has been a hot topic for years. The author , this is due to several factors , but the most important factor mentioned is the fact that Latvia is a relatively small country , where the majority of the population are non-citizens . This, and the fact that discrimination in employment relations in our country is still an urgent problem , confirmed recently came out of the UN Human Rights Committee's statement said that the Latvian state laws are discriminatory, as it limits job opportunities and other Russian-speaking minorities. As time went by changing the criteria catalog , but the problem remains .
"Discrimination in employment law"
Keywords: Juridiskā zinātne