Tāmēšanas sistēma būvniecībā - Getiņš, Gunārs (Latvijas Universitāte, 2011)
Liela daļa no šī kvalifikācijas darba tika izstrāda prakses laikā. Prakses darba mērķis bija izstrādāt sistēmu, kas atvieglotu būvtāmju izstrādi un pielietot šo sistēmu darba tirgū. No šiem mērķiem tieši pati sistēmas izstrāde tiek novrizīta arī uz kvalifikācijas darbu. Sistēmas pamatdarbība ir operēt ar saņemtajiem datiem un pakārtot datus atbilstoši šabloniem. Būvtāmēs tiek ievadīta informācija par nepieciešamajiem darbiem un materiāliem, kas jāveic konkrētam objektam. Sistēma izmanto divus galvenais skatus, kur viens ir domāts darbam ar sistēmu, bet otrs ir domāts kopsavilkumu drukai. Šī darba izstrādes laikā tika veikta sistēmas vienībtestēšana un izstrādāta atbilstošā testēšanas dokumentācija.

Very large part of this project was developed in time of programming practice. Practice goal was to develop a system for helping create construction cost estimates and also use newly created system in real world by creating construction cost estimate plan as service for other customers. Main operation of system is to manipulate with input data and export them according to templates. System receives data about required actions and materials for specific construction object. System uses two main views where one is for operating with system, but other is for exporting data. The unit testing of the system was done and the appropriate documentation was elaborated during the development of this system.
Construction cost estimating system
Keywords: Datorzinātne