NETIEŠO NODOKĻU SISTĒMAS PILNVEIDOŠANAS IESPĒJAS LATVIJĀ EKONOMISKĀS KRĪZES LAIKĀ. - Laričevs, Raimonds (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darbs uzrakstīts par tēmu „Netiešo nodokļu sistēmas pilnveidošanas iespējas Latvijā ekonomiskās krīzes laikā”.Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu nodokļu likumdošanas harmonizācija ir sarežģīts process, kas prasa gan spēkus no valstu puses, gan laiku tā īstenošanai. Maģistra darbs sastāv no 3 nodaļām, kurās tiek apskatīta un izvērtēta Eiropas Savienības nodokļu sistēma un politika, kā arī Latvijas netiešo nodokļu sistēma un valdības antikrīzes pasākumi nodokļu likumdošanā, piedāvāti priekšlikumi PVN un akcīzes nodokļa harmonizācijas jomā. Maģistra darba apjoms ir 94 lappuses datorsalikumā. Tas satur 12 tabulas un 18 attēlus.

The subject of this master’s paper is “The Opportunities of Indirect Tax Harmonization in Latvia in Economic Crisis Situation”. The harmonization of tax legislation of European Union (EU) member countries is a complicated process that requires both efforts from the members’ side and time for its implementation. The master’s paper consists from 3 chapters in which the taxation system and policy of the European Union as well as Latvian indirect tax system and anti-crisis measures of the government related to amendments in tax legislation are evaluated and the proposals to harmonize VAT and excise are drafted. The volume of the master’s paper is 94 printing pages. It contains 12 tables and 18 figures.
THE OPPORTUNITIES OF INDIRECT TAX HORMANIZATION IN LATVIA IN ECONOMIC CRISIS SITUATION
Keywords: Vadībzinātne