Viļa Lāča reprezentācija latviešu presē (1988 - 2004) - Krūmiņa, Baiba (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba mērķis ir atsegt, to kā latviešu presē laikposmā no 1988. līdz 2004. gadam tiek reprezentēts rakstnieks un politiķis Vilis Lācis. Teorija aplūko sociālo atmiņu, reprezentāciju, ietver Viļa Lāča personības izpētes pakāpes apskatu, kā arī publiskās telpas un mediju raksturojumu Trešās Atmodas un atjaunotās Latvijas laikā. Kontentanalīzes un diskursa vēsturiskās analīzes rezultāti liecina, ka norisinās jauna V.Lāča koncepcijas veidošana, atmetot padomju laikos mākslīgi konstruēto tēlu. Latviešu presē laikposmā no 1988. gadam līdz 2004. gadam Vilis Lācis reprezentēts pretrunīgi, pamatoti argumenti ir gan Lāča aizstāvjiem, gan apsūdzētajiem. Atslēgvārdi: Vilis Lācis, reprezentācija, latviešu prese, sociālā atmiņa

The aim of the bachelor is to uncover how is represented writer and politician Vilis Lacis during the period from 1988. to 2004. in the Latvian press. The theory deals with social memory, representation, includes Vilis Lacis personality research level, as well as public space and media characteristics of Third awakening and the renewed Latvian state. Results of content analysis and discourse historical analysis show that happens a new building of V. Lacis concept, discarding in the Soviet times, artificially constructed image. In the Latvian press during the period from 1988. year to 2004. Vilis Lacis was represented conflicting, reasoned arguments had to V. Lacis defenders and also the accusers. KEYWORDS: Vilis Lacis, representation, latvian press, social memory
Representation of Vilis Lacis in the Latvian press (1988 - 2004)
Keywords: Komunikācijas zinātne