Pedagogu un skolēnu komunikācija pedagoģiskajā procesā sākumskolā - Rēze, Ilze (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba temats ir “Pedagogu un skolēnu komunikācija pedagoģiskajā procesā sākumskolā”. Autors: Ilze Rēze Mērķis: teorētiski analizēt un praktiski pārbaudīt skolēnu un pedagogu komunikācijas veicinošos faktorus sākumskolas pedagoģiskajā procesā. Darbs sastāv no divām daļām- teorētiskās un empīriskās daļas. Teorētiskajā daļā tiek analizēti dažādi literatūras un informācijas avoti par komunikāciju, sniegts sākumskolas vecuma bērnu attīstības raksturojums gan vispārīgs, gan pētāmās problēmas sakarā, raksturota skolotāja loma pedagoģiskajā procesā un komunikācijā ar skolēniem. Empīriskajā daļā aprakstīts kā tika pārbaudīta izvirzītā hipotēze un veikts pētījums par realitāti - komunikāciju sākumskolā skolotāju un skolēnu starpā. Tika veikta skolotāju intervēšana un rakstveida aptauja, skolēnu rakstveida aptauja. Bakalaura darba apjoms ir 49 lapaspuses, darbā ietilpst 20 attēli, 3 pielikumi. Darbā izmantoti 32 literatūras un informācijas avoti.

The topic of the Bachelor Paper: “Communication between a teacher and a pupil in pedagogical process in primary school”. Author: Ilze Rēze. The aim: analyse theory and test in practice the factors stimulating communication in the pegagogical process in primary school. The paper consists of two parts. Teoretical part analyses different literature and information sources on communication, characteristics of children at praimaru school age- both general and in connection with the research topic.The part also analyses a teacher’s role in pedagogical process and communication with pupils. The empirical part describes how the stated hipothesis was tested and done research about the real situation- communication among teachers and pupils in primary school. Teachers were interviewed and they were given a survey. Survey was given to pupils, too. Bachelor Paper cosists of 49 pages, 20 pictures, 3 appendixes. 32 literature and information sources used in the researh.
Communication between teacher and a pupil in pedagogical process in primary school
Keywords: Skolas pedagoģija; pedagoģija; komunikācija sākumskolā; skolēns - skolotājs; sākumskolas skolēns; skola 2030