Bērnu pašapziņas attīstība un pilnveide pētnieciskajā darbībā - Andersone, Anete (Latvijas Universitāte, 2019)
Darba autore: Anete Andersone Bakalaura darba tēma: Bērnu pašapziņas attīstība un pilnveide pētnieciskajā darbībā Studiju programma: “Pirmsskolas un sākumskolas skolotājs” Darba zinātniskā vadītāja: Rasma Purmale, Mg. paed. Darba mērķis: Pētīt un analizēt teorētiskās atziņas par bērnu pašapziņas attīstības pilnveidi pētnieciskajā darbībā. Darba uzdevumi: 1. Pētīt un analizēt teorētisko literatūru un citus informācijas avotus par pašapziņu, tās attīstības ietekmējošiem faktoriem; 2. Pētīt un analizēt par 4-5 gadīgu bērnu attīstību pētāmā temata aspektā; 3. Veikt pedagogu un vecāku anketēšanu, analizēt iegūtos rezultātus; 4. Veikt pedagoģisko darbību, pašapziņas sekmēšanai pētnieciskajā darbībā, secināt. Darbs sastāv no: 2 nodaļām un 7 apakšnodaļām, secinājumiem Tā pirmajā nodaļā: Teorētiskā daļa, literatūras salīdzinošā analīze Otrajā nodaļā: Praktiski pētnieciskā daļa, bērnu novērošana, pedagogu, vecāku anketēšana Darba rezultātā: Izanalizēta pašapziņas attīstība pētnieciskajā darbībā to sekmēšana pirmsskolā Darba saturs: Bakalaura darbs izstrādāts, lai noskaidrotu vai pašapziņas attīstība un pilnveide pētnieciskajā darbība būs sekmīga, ja ģimenē un pirmsskolā tiks nodrošināti apstākļi tās sekmēšanai Darba apjoms:69 lpp. 44 bibliogrāfiskie rādītāji, 4 pielikumi Atslēgas vārdi:Pašapziņa, pirmsskola, pētnieciskā darbība, sekmēšana, attīstība

Author: Anete Andersone Bachelor’s research subject: The development and impovement of children’s self-confidence in the process of research Research programmed: “Preschool and elementary school teacher” Scientific leader of the research: Mg. paed. Rasma Purmale The aim of the research: Research and analyze theoretical knowledge about self-confidence factors affecting it’s development The tasks of the research: 1.Research and analyze theoretical literature about self-confidence factors affecting it’s development 2.Research and analyze 4-5year old children’s development in the aspect of the research 3.To conduct questionnaires for teachers and parents, to analyze the results 4.To carry out pedagogical activities, to promote self-confidence in research, to conclude Contents: The research consists of 2 divisions and 7sub-divisions, conclusions In first division: Theory-based research, analayze theoretical literature Second division: Practical research, observation of children, quesionnaires of teachers, parents Results: Having analyzed the development and impovement of children’s self-confidence in the process of research their promotion at preschool. The aim of the research: The aim of the research is to find out whether the development and impovement of chilren’s self-confidence in the process of research will be successful if the family and pre-school provide the conditions to promote it. Volume: 69 pages, 44 bibliography indexes, 4 appendices Keywords: Self-confidence, preschool, research activity, promotion, development
The development and improvement of childrens self-confidence in the process of research
Keywords: Skolas pedagoģija; pašapziņa; pirmsskola; pētnieciskā darbība; sekmēšana; attīstība