Darba samaksa, tās uzskaite un aprēķināšanas kārtība - Peregudova, Svetlana (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba tēmas nosaukums „Darba samaksa, tās uzskaite un aprēķināšanas kārtība”. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt darba samaksas gan teorētiskus, gan praktiskus jautājumus, atklāt un novērtēt izmaiņas likumdošanā un normatīvajos aktos, kā arī izstrādāt priekšlikumus par Latvijas darba likumdošanas izmaiņām un tās ietekmi uz iedzīvotājiem un darba samaksas organizācijas jautājumiem. Bakalaura darbs sastāv no četrām nodaļām. Darba pirmajā nodaļā ir par Latvijas Republikas darba samaksas reglamentējošiem tiesību aktiem. Otrajā nodaļā ir izklāstīti darba samaksas un piemaksas veidi. Trešā nodaļa ir par ieturējumiem no darba samaksas. Ceturtajā nodaļā ir raksturota un paradīta darba un tā samaksas dokumentācija, uzskaite un kontrole. Bakalaura darba iegūtie rezultāti ir LR likumdošanas aktos izmaiņu izpētīšana, ar darba samaksu teorētisko un praktisko jautājumu analizēšana, priekšlikumu izvirzīšana. Bakalaura darba svarīgākie informācijas avoti ir likumdošanas akti, normatīvie akti, speciālā ekonomiskā literatūra, interneta resursi. Bakalaura darba apjoms ir 61 lpp., darbs satur 8 tabulas, 1 formulu, 3 attēlus un 11 pielikumus. Darba izstrādē izmantoti 26 informācijas avoti. Atslēgvārdi : darba samaksa, uzskaite, likums, noteikums, ieturējums, grāmatojums.

Bachelor's work theme is „Work pay, its account and calculation order”. The aim of bachelor’s work is to look into work pay’s theoretical and practical issues, find and assess changes in legislation and laws, also to make up proposals for the Latvian labor law changes un it’s influence on individuals and work pay’s organization questions. The work contains 4 parts. The first part is about Latvian Republic work pay’s regulation legislations. The second part shows the salary and bonus modes. The third part is about work pay detentions. The fourth part describes and shows the work and its pay records, accounting and control. Bachelor work results are investigation of changes in Latvian Republic legislation, work pay theoretical and practical questions analysis, nomination proposals. The most important sources of work are legislation, regulations, special economic literature, and internet resources. The work contains 61 pages, 8 tables, 1 formula, 3 figures and 11 supplements. Work based on 26 information sources. Keywords: work pay, account, law, regulation, deduction.
Work pay, its account and calculation order
Keywords: Ekonomika