Nerezidenta, saimnieciskās darbības veicēja ienākuma nodokļa saistības Latvijā - Helpejs, Daniels (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darbs ir veltīts nerezidentu un pastāvīgo pārstāvniecību regulējumam nodokļu tiesībās. Pastāvīgās pārstāvniecības un nerezidenta klasifikācijai ir būtiska nozīme nodokļu tiesībās. Šī klasifikācija ietekmē nodokļu apmēru, ar kādu tiks aplikta persona, tādēļ ir būtiski izanalizēt šo institūtu. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt pastāvīgās pārstāvniecības jēdzienu un būtību, Latvijas Republikas normatīvo regulējumu saimnieciskās darbības veicējiem, kuriem ir pastāvīgā pārstāvniecība, analizēt pastāvīgās pārstāvniecības interpretāciju starptautiskajos līgumos. Darba uzdevums ir izpētīt pastāvīgās pārstāvniecības un nerezidenta institūtu, izpētīt nosacījumus, lai tiktu piešķirta šī klasifikācija, kā arī izpētīt šī institūta rašanos un starptautisko regulējumu šajā jomā. Atslēgvārdi: pastāvīgā pārstāvniecība, nerezidents, nodokļu tiesības, nodokļu likums.

This bachelors paper is devoted to the regulation of non-residents and permanent representation in the law. The classification of permanent representation and non-residents is of fundamental importance in tax law. This classification affects the amount of tax which a person shall be taxed with, so it is essential to analyse this institute. The objective of the bachelors paper is to study the concept and substance of permanent representation, the regulatory framework of the Republic of Latvia for performers of economic activities with permanent representation, to analyse the interpretation of permanent representation in international treaties. The task of the paper is to study the institute of permanent representation and non- residents, to explore the condition needed to grant this classification, as well as to explore the emergence of this institute, as well as international regulation in this field. Keywords: permanent representation, non-residents, tax law, the law on taxes and fees.
Incone tax imposed on non-residents running a business in Latvia
Keywords: Juridiskā zinātne; Pastāvīgā pārstāvniecība; Nerezidents; Nodokļu tiesības; Nodokļu likums