Tiesības zināt savas tiesības ‘normu plūdu’ un digitālajā laikmetā. Iespējamie risinājumi - Luksts, Juris (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darbā apskatītas personas tiesības zināt savas tiesības. Analizējot normatīvo aktu apjomu un saturu dažādos laikmetos, mēģināts noskaidrot, vai īstenot šīs tiesības ir kļuvis vieglāk, vai, gluži otrādi, grūtāk. Aplūkotas digitālā laikmeta sniegtās iespējas — mākslīgā intelekta virtuālie asistenti, likumu elektroniskā forma kā jauna paradigma. Vērtēta to ietekme uz tiesībām zināt savas tiesības.

The bachelor’s thesis examines a person’s right to know their rights. Analyzing the statistics of legislation and its content in different eras, it attempts to determine whether this right has become easier or, on the contrary, more difficult to exercise. New opportunities presented by the digital age are considered — virtual assistants powered by artificial intelligence, laws in the electronic format as a new paradigm. Their impact on the right to know one’s rights has been assessed.
The Right to Know Your Rights in the Digital Age of Flood of Norms. Possible Solutions
Keywords: Juridiskā zinātne; tiesības zināt savas tiesības; normu plūdi; atrodamība; mākslīgais intelekts; Likumzinis