Sabbiedrības vides apziņas attīstības modelis:Ogres pilsētas piemērs - Freiberga, Elīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģstra darba „Sabiedribas vides apzias attistibas modelis: Ogres pilsetas piemērs” mērķis ir izstrādāt konceptuālo modeli un ieteikumu paketi sabiedrības vides apziņas attīstībai Ogres pilsetai. Vides apziņas attīstiba ir nepieciešama, lai veicinātu ilgtspējigas sabiedrības attīstību. Darba apskatīti galvenie vides parvaldības instrumenti un iesaistītās merķgrupas, kas veicina vides apziņas attīstību. Tiek apskatīta psiholoģijas skolu metodoloģija, kuru var izmantot sabiedrības vides apziņas attīstībai. Vides apziņas attīstība tiek skatīta arī veselības veicināšanas perspektīvā. Maģistra darba socioloģiskā petījuma ietvaros veiktas 16 strukturētas intervijas, ka arī 103 Ogres iedzīvotāju anketēšana, kuras rezultātā tika noskaidrots iedzīvotāju vides apziņas līmenis. Izstrādāta ieteikumu pakete vides apziņas attīstībai. Atslēgas vardi:vides apziņa, sabiedrības veselība, vides parvaldības instrumenti,mērķgrupu ieguldījums.

The purpose of the work “Public Environmental Consciousness Development Model: Ogre City Case” is to develop a conceptual model and suggestion package for public environmental consciousness development for the city of Ogre. The development of enviromental consciousness is necessary to promote and facilitate long term society development. This work surveys primary enviromental management instruments and related target groups, which provide public environmental consciousness development. Also for that purpose psychological school methodology approach is used, which can be utilized for public environmental consciousness development study. Public environmental consciousness development is also researched from the healthcare provision viewpoint. Within this master’s thesis sociological research 16 structured interviews have been made. At the end of the Master’s thesis there are given research overall conclusions. Key words: Public Environmental Consciousness, Public Health
Public Environmental Consciousness Development Model: Ogre City Case
Keywords: Vides pārvaldība