Autobiogrāfiskais diskurss Vika prozā - Leitāne-Valdmane, Indra (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba tēma ir „Autobiogrāfiskais diskurss Vika prozā”. Darba mērķis ir analizēt Vika prozas autobiogrāfisko diskursu. Rakstnieks un dzejnieks Viks ir ilggadējs latviešu literatūras darbinieks, viņa autobiogrāfisko prozu sastāda dienasgrāmata „0,15 (makšķerētāja diennaktsgrāmata)”, pieci romāni, kas apkopoti ciklā „No „Kalifornijas” līdz „Norvēģijai”” un bērnības atmiņu tēlojumi grāmatā „Pāri zaļajiem viļņiem”. Darbs sastāv no ievada, četrām nodaļām, un secinājumiem. Pirmajā nodaļā aprakstīts Vika personības psiholoģiskais portrets. Otrajā nodaļā atrodams izklāsts par žanra problemātiku Vika autobiogrāfiskajos darbos. Trešā nodaļa ietver sevī tēlu sistēmas aprakstu. Ceturtās nodaļas ietvaros ir analizētas Vika autobiogrāfisko darbu vēstījuma īpatnības. Bakalaura darba beigās apkopoti galvenie secinājumi, kas radušies pētījuma izstrādes laikā.

Theme of the Bachelor’s thesis is „Autobiographical Discourse in Viks’ Prose”. The main objective of the thesis is to analyze autobiographical discourse in Viks' prose. The writer and poet Viks is a lifelong professional in Latvian literature, his autobiographical prose includes diary „0,15 (makšķerētāja diennaktsgrāmata)”, five novels which are composed in cycle „No “Kalifornijas” līdz “Norvēģijai”” and representations of the childhood memories in a book „Pāri zaļajiem viļņiem”. The work consists of introductory part, four chapters and conclusions. The first chapter is describes the psychological portrait of Viks’ personality. The second chapter is devoted to problematic of genre in Viks’ autobiographical works. The third chapter includes description of the character system. Within the fourth chapter the message distinction in Viks’ autobiographical works is analyzed. At the end of the Bachelor’s thesis the main conclusions, which have risen during the research, are located.
Autobiographical Discourse in Viks’ Prose
Keywords: Filoloģija