SIA „Eldita” finansiālās darbības izvērtējums un attīstības iespējas - Klauža, Arta (Latvijas Universitāte, 2015)
Diplomdarba „SIA „Eldita” finansiālās darbības izvērtējums un attīstības iespējas” mērķis ir, pamatojoties uz SIA „Eldita” gada pārskata informāciju un konsultācijām ar uzņēmuma vadību, izvērtēt SIA „Eldita” finansiālo darbību; pielietojot finanšu analīzes metodes, par laika periodu no 2012.gada līdz 2014.gadam atklāt tendences, konstatēt izmaiņu cēloņus un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma saimnieciskās darbības uzlabošanai. Izvirzīto mērķu sasniegšanai diplomdarbā tiek raksturota uzņēmuma SIA „Eldita” pamatdarbība, analizēti uzņēmuma saimnieciskās darbības finanšu rezultāti. Pirms finanšu analīzes praktiskas pielietošanas, tiek raksturots finanšu analīzes teorētiskais aspekts, pēc tam tiek veikta uzņēmuma SIA „Eldita” saimnieciskās darbības un tās efektivitātes analīze un finansiālās stabilitātes analīze, pielietojot apskatītās finanšu analīzes metodes. Diplomdarba pētījuma rezultātā ir noteikti problēmjautājumi un ir izstrādāti pasākumi finanšu stāvokļa uzlabošanai un mērķu sasniegšanai SIA „Eldita”. Diplomdarba apjoms ir 82 (bez pielikumiem) lappuses, tajā ir iekļautas 19 tabulas, 2 at-tēli un 3 formulas, kā arī pievienoti 11 pielikumi.

The purpose of this graduation paper - Assessment of Ltd "Eldita" financial activity and development opportunities is – basing on Ltd "Eldita" annual reports and consultation with management, to give assessment of Ltd "Eldita" financial activity for the years 2012 to 2014, using financial analysis methods, to discover trends, and the cause of changes, and to develop proposals for the improvement of company's financial activity. To attain the goal, the graduation paper describes Ltd "Eldita" primary activities and analyses company's financial activity results. Prior to applying the financial analysis in practice, the theoretical aspects of financial analysis are discussed. Further in the paper, economic activity's and its efficiency analysis, and financial stability analysis of company Ltd "Eldita" are incorporated using the analysis methods mentioned above. As a result of this graduation paper research, a list of problem areas are identified and recommendations offered to further improve Ltd "Eldita" financial stability and ensure the company's goals are reached.
Assessment of Ltd „Eldita” financial activity and development opportunities
Keywords: Ekonomika; uzņēmējdarbības vides analīze; grāmatvedības politika; finanšu analīze; horizontālā un vertikālā analīze; koeficientu analīze