Zīmolu “Nela Gems” un “Meimelin” identitātes veidošana TikTok platformā: aksesuāru zīmolu komunikācijas stils un satura tendences - Cipule, Vaira (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darba nosaukums ir “Zīmolu “Nela Gems” un “Meimelin” identitātes veidošana TikTok platformā: aksesuāru zīmolu komunikācijas stils un satura tendences”. Pētījuma mērķis ir analizēt komunikācijas stilu, satura veidus un auditorijas uztveri, lai izprastu, kā zīmoli nostiprina savu tēlu TikTok platformā. Darbs balstās uz teoriju par zīmolu identitāti, digitālo mārketingu un citu teoriju, kas palīdz pētījuma veikšanai. Empīriskajā daļā veikta satura analīze, intervija un aptauja, kas parāda auditorijas uztveri par zīmolu vērtībām un emocionālo saikni. Rezultāti rāda, ka “Meimelin” akcentē eleganci un minimālismu, savukārt “Nela Gems” izmanto humoru un neformālu pieeju. Abi zīmoli veiksmīgi izmanto TikTok, tomēr saskaras ar izaicinājumiem, piemēram, zemu auditorijas iesaisti.

Name of this bachelor's thesis is “Brand identity building of “Nala Gems” and “Meimelin” on the TikTok platform: communication style and content trends of accessory brands”. The aim of the study is to analyze communication styles, content types, and audience perceptions to understand how brands strengthen their image on the TikTok platform. The work is based on theories of brand identity, digital marketing, and other concepts that support the research process. The empirical part includes content analysis, an interview, and a survey that reveal the audience's perception of brand values and emotional connection. The results show that "Meimelin" emphasizes elegance and minimalism, while "Nela Gems" employs humor and an informal approach. Both brands successfully use TikTok but face challenges such as low audience engagement.
Brand identity building of “Nela Gems” and “Meimelin” on the TikTok platform: communication style and content trends of accessory brands
Keywords: Komunikācijas zinātne; Zīmolu identitāte; TikTok; Satura analīze; Zīmolu komunikācija; Aksesuāru zīmoli