Pašvadītas mācīšanās prasmju pilnveide sporta stundās pamatskolā - Grīnberga, Diāna (Latvijas Universitāte, 2020)
Diplomdarba tēma ir “Pašvadītas mācīšanās prasmju pilnveide sporta stundās pamatskolā”. Darba mērķis ir analizēt kā sporta stundās iekļaut pašvadītu macīšanās prasmju pilnveidi, ņemot vērā pamatizglītības standartu “Skola 2030”. Pētījuma mērķis ir izpētīt un izanalizēt pašvadītu mācīšanās prasmju pilnveidi pamatskolā sporta stundā. Diplomdarba pētnieciskajā daļā tiks izmantota novērošanas metode pamatskolas klasēs. Teorētiskajā darba daļā tiks izmantota literatūras atziņu analīze un dokumentu izpēte. Darba teorija un pētījuma analīze sniedz iespēju izprast pašvadītas mācīšanās prasmju pilnveidi izglītībā. Atslēgas vārdi: pašvadīta mācīšanās; veselības un fiziskās aktivitātes joma pamatskolā; skolotāja loma sporta stundās.

The diploma paper discusses the improvement of self-regulated learning strategies in physical education lessons at secondary school. The aim of the diploma paper is to analyse how to include the improvement of selfregulated learning strategies in physical education lessons taking into consideration the secondary education curriculum “Skola 2030”. The purpose of the research is to examine and analyse the improvement of selfregulated learning strategies in physical education lessons at secondary school. The observation method in secondary school classes is used in the method section of the diploma paper. The theory section discusses the relevant literature analyses and research of documents. The theory of the paper and research analyses gives insight to the improvement of selfregulated learning strategies in education. Key words: self-regulated learning, field of health and physical activities, at secondary school, teacher’s role in physical education lessons.
Improvement of Self-directed Learning Skills in Sports Lessons in Primary School
Keywords: Pedagoģija; pašvadīta mācīšanās; veselības aktivitātes joma pamatskolā; skolotāja loma sporta stundās; fiziskās aktivitātes joma pamatskolā