Personāža putni funkcionalitāte krievu tautas pasakās. - Boguša, Roksolana (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs „Personāža putni funkcionalitāte krievu tautas pasakā” tēmas aktualitātes pamatā ir nepieciešamība noteikt putnu kā personāžu funkcijas krievu tautas pasakās, kas saistītas ar viņu izcelsmi un simboliku. Folklorā daudz uzmanības ticis pievērsts dzīvnieku funkciju aprakstīšanai, bet maz teikts par putnu funkcijām. Mērķis: Šī darba galvenais mērķis ir noteikt un aprakstīt putnu kā personāžu funkcijas krievu tautas pasakās. Rezultāti: Pētījuma veikšanas laikā tika izlasīti un analizēti vairāki zinātniskie darbi par folkloru, mitoloģiju, etnogrāfiju, pasaku pētīšanu ar mērķi saprast un noteikt galvenās putnu funkcijas. Tika noteiktas atšķirības starp mītu un pasaku, noteiktas burvju pasaku un pasaku par dzīvniekiem īpašības, noteikta totēmisma saikne ar putniem, kā arī apkopoti un izanalizēti pētījuma rezultāti.

The aim of this research is to identify and describe functions of birds as characters in Russian folktales due to their origin and symbolism. Folklore mainly focuses on the description and identification of the functions of animals bypassing the role of birds. The aim of the following work was to identify and describe function of birds as a characters in Russian folktales. Aim: The majority of the project consisted of reading a great deal of folk tales, fairy tales and mythology, which were read, analysed and described. Results: In order to understand the crucial functions of birds, differences between myths and fairy tails, animal fairy tales, and correlation between totems and birds were analysed and summarised as part of this research.
Functions of Bird Characters in Russian Folktales.
Keywords: Valodniecība