Aprūpe pacientiem pēc kataraktas operācijas ķirurģijas nodaļā - Lukomska, Elza (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba autore Elza Lukomska izstrādāja darbu, kura temats ir “Pacienta aprūpe pēc kataraktas operācijas ķirurģijas nodaļā”. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot pacienta aprūpi pēc kataraktas operācijas ķirurģijas nodaļā. Pētījumā izmantota kvalitatīva pētījuma metode – intervija. Pētījumā brīvprātīgi piedalījās 10 respondenti: oftalmoloģijas mikroķirurģijas nodaļas praktizējošas māsas. Respondenti uzskata, ka viņiem ir pietiekami daudz zināšanu, lai veiksmīgi piedalītos pacientu aprūpes procesā. Bakalaura darba apjoms ir 48 lappuses, 7 attēli, 2 pielikumi. Galvenie rezultāti: Pacienta izglītošana notiek pirms kataraktas operācijas, lai cilvēks varētu labāk uztvert informāciju. Pie operējošā ķirurga ir jānāk nākošajā dienā pēc operācijas, ja viņš aicinājis pacientu uz apskati, kā arī pacientam vajadzēs nākt uz vizīti pie acu ārsta ambulatori desmitajā dienā pēc operācijas.

The author of the bachelor paper, Elza Lukomska, developed the work on which subject is "Patient care after cataract surgery in the surgery department". The aim of the Bachelor's paper is to find out the patient's care after cataract surgery in the surgery department. The study used a qualitative research method - an interview. The study volunteered 10 respondents, ophthalmic microsurgery nurses. Respondents believe that they have enough knowledge to successfully participate in the patient care process. The volume of the bachelor paper is 48 pages, 7 pictures, 2 annexes. Main results: Patient education takes place before a cataract surgery so that a person can better understand the information. The operating surgeon must come on the next day after the surgery if he has called for the patient to be examined. Also, the patient will need to come to an ophthalmologist's tenth day after surgery.
Patient Care After Cataract Surgery in the Surgery Department
Keywords: Medicīna; Katarakta; Operācija; Pacienta aprūpe; Kirurģijas nodaļa; Oftalmoloģija