Sponsorēšanas kampaņas efektivitātes novērtējums zīmolvedības kontekstā: Sadarbības starp Rīgas "Dinamo" un "Aldaris", "Stockmann", "Itera" - Treimanis, Oskars (Latvijas Universitāte, 2010)
Mūsdienās sporta sponsorēšana ir populārs un plaši izmantots marketinga rīks, kura īstenošanai tiek izmantotas apjomīgas naudas summas, tādēļ ir svarīgi novērtēt šo kampaņu efektus un iedarbību, lai varētu analizēt kļūdas, veikt uzlabojumus vai identificēt priekšrocības, kas vārētu novest pie efektīvāka līdzekļu izlietojuma. Darba „Sponsorēšanas kampaņas efektivitātes novērtējums zīmolvedības kontekstā: Sadarbības starp Rīgas "Dinamo" un "Aldaris", "Stockmann", "Itera"” mērķis ir novērtēt minēto sponsorēšanas kampaņu efektivitāti, atspoguļot rezultātus izmantojot reklāmas efektu modeli, kas definē attieksmes un iesaistes līmeni pret zīmolu. Bakalaura darbs sastāv no teorētiskās daļas, empīriskās daļas un pielikumiem. Teorētiskajā daļā apskatīti marketinga pamatelementi, zīmolvedības nozīme zīmola atpazīstamības veicināšanā, kā arī sponsorēšanas kampaņas būtība un mērķi. Empīriskajā daļā tiek atspoguļoti un analizēti veiktie pētījumi – kontentanalīze populāros Latvijas medijos, dziļās strukturētās intervijas un anketēšana, kas atspoguļo respondentu paradumus, attieksmes un to maiņu sponsorēšanas kampaņu ietekmē. Pirms pētījuma veikšanas tika izvirzīta hipotēze - Apskatītās sponsorēšanas kampaņas ir efektīvas, notiek spēcīga zīmolu mijiedarbība. Kampaņas rezultāti atkarīgi no sponsora izvirzītajiem mērķiem un intensitātes, kā arī no paša uzņēmuma tipa. Hipotēze darba noslēgumā daļēji apstiprinās. Atslēgvārdi: Sporta sponsorēšana, sporta marketings, zīmolvedība, zīmolu mijiedarbība, Rīgas „Dinamo”, attieksmes maiņa

Sports sponsorship is a popular and widely used marketing tool nowdays, and its implementation often costs large amounts of money, so it is important to assess the effects of the sponsorship campaign, analyse the errors, make improvements or identify advantages that could lead to more efficient use of funds. The aim of the work „Evaluation of sponsorship campaigns in the context of branding: cooperation between "Dinamo "Riga and "Aldaris", "Stockmann", "Itera"” is to assess the effectiveness of a sponsorship campaign, reflecting the results of the advertising effect model, which defines the attitudes and level of involvement of brand. Work consists of a theoretical part, empirical parts and attachments. Theoretical part deals with the basic elements of marketing, the role of branding in promoting, brand awareness, as well as the objectives and functioning of the sponsorhip campaign. Empirical consists of reflection and analysis of studies - content analysis of popular Latvian media, in-depth structured interviews and questionnaires, which reflect the habits, attitudes and their impact on the respondents, caused by sponsorship caampaigns. Before the empirical studies the hypothesis arose - The Sponsorship campaigns are effective, strong brand interaction is caused. Campaign results depend on the sponsor's objectives and sponsorship campaigns intensity, as well as from the type of the company. The hypothesis partially confirmed in the end of the studies. Keywords: sports sponsorship, sports marketing, branding, brand interaction, Dinamo Riga, change of attitude
Evaluation of sponsorship campaigns in the context of branding: cooperation between "Dinamo" Riga and "Aldaris", "Stockmann", "Itera"
Keywords: Komunikācijas zinātne