Tēvu līdzdalība bērna aprūpē, dalība dzemdībās un priekšstati par attiecībām ar saviem tēviem bērnībā - Tavare, Dace (Latvijas Universitāte, 2013)
Šī pētījuma mērķis bija pārbaudīt vai pastāv saistība starp tēvu priekšstatiem par attiecībām ar saviem tēviem bērnībā un tēvu līdzdalību bērna aprūpē un tēvu piedalīšanos dzemdībās. Pētījumā piedalījās 50 tēvi, vecumā no 20 -35 gadiem, ar bērniem līdz divu gadu vecumam. Respondentiem bija jāatbild uz jautājumu - vai viņi piedalījās dzemdībās, jānovērtē 6 apgalvojumi par bērna aprūpi, norādot, cik bieži konkrētās darbības viņš veic un jāaizpilda „Aptauja par tēva klātbūtni” – FPQ ( Father Presence Questionnaire: Krampe & Newton, 2006). Adaptēja I. Rezgale, 2008. Pētījumā iegūtie rezultāti sniedz priekšstatu par tēvu līdzdalību bērna aprūpē, dalību dzemdībās un tēvu priekšstatu par attiecībām ar saviem tēviem bērnībā, par to savstarpējo saistību kā arī citiem faktoriem, kas var ietekmēt vai būt saistīti ar iepriekšminētajiem mainīgajiem. Atslēgas vārdi: tēvi, priekšstati par attiecībām ar saviem tēviem bērnībā, līdzdalība bērna aprūpē, piedalīšanās dzemdībās, bērna vecums

Aim of this research was to test whether there are links between fathers experience with their own fathers during childhood and fathers involvement in childcare activities and fathers participation during delivery. Data were concluded from 50 participants, at age from 20 till 35, with children under 2 years old. Participants answered the question whether they participated during delivery, evaluated 6 statements to determine fathers involvement in child care activities and filled „Father Presence Questionnaire” (Krampe & Newton, 2006; adapted by I. Rezgale, 2008). The results reveal links between fathers experience with their own fathers during childhood and fathers involvement in childcare activities and fathers participation during delivery and other factors that may be connected to them. Key words: fathers, experience with fathers during childhood, involvement in child care activities, participation during delivery, children age
Fathers participation during delivery, involvement in childcare activities and experience with their own fathers during childhood.
Keywords: Psiholoģija