Latvijas upju baseinu ūdens bilances rādītāju noteikšana - Burmistre, Santa (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbā „Latvijas upju baseinu ūdens bilances rādītāju noteikšana” tiek pētīts un analizēts veids, kā noteikt Latvijas upju baseinu ūdens bilances rādītājus, izmantojot Ģeogrāfiskās Informācijas Sistēmas (ĢIS). Darbs sastāv no sešām nodaļām, kurās lasītājs tiek iepazīstināts ar Ģeogrāfiskās Informācijas Sistēmas pielietošanu hidroloģijā, ūdens bilances rādītājiem pasaulē un Latvijā, kā arī iepazīstināts ar ūdens bilances rādītāju noteikšanas metodi – izohiētu metodi un tās pielietojumu izmantojot programmu ArcGis. Darba noslēgumā pievienoti secinājumi, kas balstās uz darba gaitā iegūtajām atziņām un pētījumu rezultātiem. Darbā kopumā iekļautas 10 tabulas, 16 attēli un pielikumā 60 kartes. Darba apjoms bez pielikuma 42 lappuses, ar pielikumu – 71 lappuses. Atslēgas vārdi: ĢIS, ūdens bilance, nokrišņi, iztvaikošana, notece.

This bachelor work “Determination of water balance elements in Latvian river basins” explores and analyzes how to determine the Latvian river basin water balance results, using Geographic Information Systems (GIS). Bachelor work consists of six chapters that introduces the reader with Geographic Information Systems (GIS) application of hydrology, water balance rate in the world and in Latvia, as well as acquaint with the water balance method for the determination of indicators - isohyetal method and its applications using ArcGis. There are conclusions that are based on the work of the findings and results of the research at the end of the work. The works generally includes 10 tables, 16 figures and in annex 60 maps. The volume of the work without an annex is 42 pages, with the annex - 71 pages. Keywords: GIS, water balance, precipitation, evaporation, runoff.
Characteristics of Latvian River Basins Water Balance Elements
Keywords: Ģeogrāfija