Darbinieku motivācijas pilnveides iespējas organizācijā "X" - Tone, Liene (Latvijas Universitāte, 2012)
Organizācijas sekmīgas darbības nodrošināšanai un attīstībai svarīgs faktors ir tā darbinieki un viņu motivācija labi paveikt savu darbu. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt un analizēt pastāvošo darbinieku motivācijas sistēmu organizācijā „X” un izstrādāt priekšlikumus tās pilnveidei. Autore pirmajā, teorētiskajā daļā, apskata personāla vadības teorētiskos aspektus, galveno uzmanību pievēršot personāla motivācijas jautājumiem. Darba otrajā daļā, pamatojoties uz strukturētajā intervijā gūtajiem secinājumiem, tiek raksturota pašreizējā personāla motivācija organizācijā, bet bakalaura darba trešajā nodaļā tiek analizēti darbinieku aptaujas rezultāti un izstrādāti priekšlikumi organizācijas darbinieku motivācijas sistēmas pilnveidei, kas skar arī novērtēšanas, atalgojuma, apmācību, u.c.sistēmas organizācijā. Darba noslēgumā apkopoti galvenie secinājumi un autores izstrādātie priekšlikumi. Darba apjoms 69 lapaspuses, tajā ir 12 attēli, 3 tabulas un 5 pielikumi. Atslēgvārdi: motivācija, motivācijas sistēma, personāla vadība.

For succesful operation of organization and development important role belong to employees and they’re motivation to do the job well. The aim of bachelor thesis is to investigate and analyze the existing motivation system in organization "X" and develop proposals for its improvement. The the first, theoretical part, the author deals with theoretical aspects of human resorces management, focusing on issues of staff motivation. In the second part, based on the findings of the structured interview, the author describes the organization „X” current motivation system, but in the third chapter the author analyzes the employee survey results and evolves proposals for developing the organization's motivation enhancement, which also affects the evaluation, compensation, training and others systems. Thesis concludes summarizing the main findings and proposals developed by the author. The work consists of 69 pages. There are 12 pictures, 3 tables and 5 appendices. Key words: motivation, motivation systems, human resorces management.
Human resources improvement in organization "X"
Keywords: Vadībzinātne