T3P izmantošana azlaktonu sintēzē - Karziņins, Aleksejs (Latvijas Universitāte, 2019)
T3P izmantošana azlaktonu sintēzē. Karziņins A., zinātniskā darba vadītājs doc., Dr.ķīm. Kļimenkovs I.. Bakalaura darbs, 30 lappuses, 35 attēli, 31 literatūras avoti, 3 pielikums. Latviešu valodā. Darbā veikta informācijas analīze par aminoskābju N-acilēšanu, iegūto savienojumu ciklizāciju reakcijās ar T3P un azlaktoniem, kā arī veikta atbilstošo savienojumu sintēze.

Use of T3P in azlactone synthesis. Karzinins A., supervisor doc., Dr. chem. Kļimenkovs I.. Bachelor’s thesis, 30 pages, 35 figures, 31 literature references, 3 appendix. In Latvian. Literature on N-acylation of amino acids, cyclization of the obtained compounds in reactions with T3P and azlactones has been reviewed, the corresponding syntheses have been carried out.
Use of T3P in azlactone synthesis
Keywords: Ķīmija; AZLAKTONI; T3P; AMINOSKĀBES; CIKLIZĀCIJA; PIVALOILHLORĪDS