Tīmeklī bāzētu lietojumprogrammu prototipu izstrādes atbalsta informācijas sistēmas projekts - Tīrums, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2015)
Diplomdarba mērķis ir izstrādāt tīmeklī bāzētu lietojumprogrammu prototipu izstrādes atbalsta informācijas sistēmas projektu, ko būtu iespējams realizēt un ieviest uzņēmumā, lai nodrošinātu vienotu un ērtu prototipu uzturēšanas vidi, kas varētu veicināt darba produktivitāti, efektivitāti un samazināt prototipu izstrādes laiku. Darbā raksturota uzņēmuma darbība, izpētīti uzņēmuma un to konkurentu statistiskie dati, aprakstīti prototipu izstrādes procesi uzņēmumā un analizēti iespējamie programmatūras risinājumi to izstrādē. Projekta daļā tiek aprakstīta sistēmas funkcionalitāte, tās nepieciešamie dati, izstrādāts lietotāju saskarņu projekts, kas ietver navigācijas struktūru, saskarņu prasības un prototipus.

The aim of the diploma paper is to develop a support information system project for web-based application prototype development, that could be realized and introduced in a company for the purpose of establishing a unified and comfortable prototype maintenance environment, that would raise productivity, effectiveness and reduce the prototype development time. The paper contains a characterization of the company’s operation, statistical data analysis for both the company and its rivals, a description of the prototype development processes within the company and an analysis of possible software solutions in prototype development. The project part contains information about the system’s functionality and the necessary data. Also, a user interface project, which contains the navigation structure, interface requirements and prototypes, is developed.
Support information system project for web-based application prototype development
Keywords: Vadībzinātne; informācijas sistēmas; prototipi; lietotāju saskarne; lietojamība