Mīts kā diplomātijas elements sera Vinstona Čērčila darbā – „Otrais pasaules karš” - Goškina, Elīna (Latvijas Universitāte, 2011)
Pamattēma: mīta klātbūtne Sera Vinstona Čērčila aprakstītajās politiskajās stratēģijās grāmatā ‘Otrais Pasaules Karš’; mīts, kā diplomātijas elements. Mērķis: mīts kā senākā vērtību sistēma un galvenā ‘cilvēka apziņas’ sastāvdaļa; tā vieta kolektīvās apziņas un kolektīvo atmiņu veidošanas procesā; Metodes: diskursa analīze. Rezultāti: mīts var kalpot kā instruments poltiskajā stratēģijā, veidjot agresora tēlu vai attaisnojot rīcību atbilstoši alegorijai ‘labais pret ļauno’. Atslēgvārdi: Vinstons Čērčils, arhetipiskais agresora tēls; integrācija; alegorija.

Background: the presence of myth in international affairs described by Sir Winston S. Churchill in his book ‘The Second world War’; myth as an element of diplomacy. Purpose: myth as the most ancient set of values and the primary outcome of the so-called ‘human condition’; its place in the formation of the collective unconscious and collective memories. Methods: discourse analysis, particularly, the meta-level. Results: myth might be present in international affairs with a purpose to create an image of aggressor or justify a particular diplomatic policy if it is effectuated in a form of the allegory the good vs. evil. Key words: Winston, S. Churchill, archetypal image of aggressor; integration; allegory.
Myth as an Element of Diplomacy in Sir Winston A. Churchill’s Work ‘The Second World War’
Keywords: Valodniecība