Latvijas sporta federācijas mediju dienaskārtībā: "Delfi", "Latvijas Radio" un "900 sekundes" piemēri - Gaujere, Evelīna (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbs “Latvijas sporta federācijas mediju dienaskārtībā: “Delfi”, “Latvijas Radio” un “900 sekundes” piemēri. Pētījuma mērķis ir analizēt un izprast mediju dienaskārtību, attieksmi pret Latvijas sporta federācijām, sportistu sasniegumiem un notikumiem sportā. Darba teorētisko daļu veido tēmas: mediju vides raksturošana, dienaskārtības teorija, žurnālistika un sporta žurnālistika. Kā arī sports un federācijas Latvijā. Metodoloģijā aprakstīta aptauja, kontentanalīze un daļēji strukturēta intervija. Šīs metodes tiek izmantotas metodoloģiskajā daļā. Pētījumā secināts, ka federācijas nav apmierinātas ar medijos publicēto informāciju par federācijām, sportistiem un dažādiem notikumiem. Kā arī, medijos ir dienaskārtības teorijas principi, ko sporta žurnālisti ievēro un veido sporta ziņas atbilstoši tām.

Bachelor's thesis "Latvian sports federations in the media agenda: "Delfi", "Latvijas Radio" and "900 sekundes" examples. The purpose of the research is to analyze and understand the agenda of the media, the attitude towards Latvian sports federations, the achievements of athletes and events in sports. The theoretical part of the work consists of topics: characterization of the media environment, agenda theory, journalism and sports journalism. As well as sports and federations in Latvia. The methodology describes a survey, content analysis and a semi-structured interview. These methods are used in the methodological part. The study concluded that the federations are not satisfied with the information published in the media about the federations, athletes and various events. Also, there are principles of agenda theory in the media, which sports journalists follow and create sports news according to them.
Latvian sports federations in the media agenda: “Delfi”, “Latvijas Radio”, and “900 Sekundes” examples
Keywords: Komunikācijas zinātne; Federācija; Satura daudzveidība; Mediji; Sporta žurnālistika; Dienaskārtība