Anšlava Eglīša romāns “Pansija pilī”: teksts un ekranizācija - Lēcone, Anna (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darbā “Anšlava Eglīša romāns “Pansija pilī” : teksts un ekranizācija” tika salīdzināts teksts un seriāls, meklētas abu darbu poētikas iezīmes. Apskatīta rakstnieka biogrāfija un abu darbu tapšanas vēsture, veikta romāna un seriāla analīze, rūpīgi izmantojot tuvlasījuma metodi. Darbā secināts, ka daži notikumi, kas aprakstīti romānā “Pansija pilī” veiksmīgi attēloti seriālā. Ar kinematogrāfijas līdzekļu palīdzību, tie ieguvuši reālistiskāku skatu.

The purpose of the bachelor's thesis „Anšlava Eglīša novel's „Pansija pilī”: text and screen adaptation” was compared text and serial, searched both poetics features. Viewed writer's biography and both works history, novel's and serial analysis, carefully using the close reading method. In bachelor's work concluded, that some events, which are described in novel “Pansija pilī” are successfully portrayed in the TV series. Using cinematography, they have goten a more realistic view.
Anšlava Eglīša novel “Pansija pilī” text and Screen adaption
Keywords: Valodniecība un literatūrzinātne; Anšlavs Eglītis; Pansija pilī; tuvlasījums; romāna žanra teorija; seriāla un romāna poētikas salīdzinājums