Programmatūras izstrāde elementāro procesu noteikšanai no eksperimentāliem datiem - Straumanis, Edgars (Latvijas Universitāte, 2019)
Darba gaitā tika izveidota uz C++ bāzēta programmatūra, kura analizē zinātniskās iekārtas izvaddatus, iegūtus mērot cieto vielu fotoluminiscences no ātrām dzišanas kinētikām. Tiek izmantotas divas metodes datu aproksimācijai ar vienu un divām dilstošām eksponentēm. Lietotāja izvēlētie lokāli uzglabātie faili, kuri ir iegūti eksperimenta laikā, tiek apstrādāti ar dažādām darbībām pēc kurām rezultāti tiek uzrādīti kā vienādojuma mainīgās vērtības un atkarībā no metodes var būt izrakstīti failā kā datu punkti. Kvalifikācijas darbā tiek iekļauta programmatūras prasību specifikācija un programmatūras projektējuma apraksts ar testēšanas dokumentāciju.

In this work the C++ programming language based software for analysis of scientific experiment data obtained by measuring fast photoluminescence decay kinetics of solid samples was developed. The program contains two methods for data approximation with one and two descending exponents. User picked locally saved files which are obtained from experiment are processed with different actions after which the results can be seen as equation variables and depending on chosen method written to file as data points. Qualification work includes software requirement specification and software design description with testing documentation.
Software development for determining elementary processes from experimental data
Keywords: Datorzinātne; dekonvolūcija; luminescence; aproksimācija; programmatūra; C++