Matemātiskās kultūras veicināšanas pasākumi vidusskolēniem - Freija, Laura (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbā apskatīti Latvijas Universitātes A. Liepas Neklātienes matemātikas skolas organizētie atbalsta pasākumi vidusskolēnu matemātiskās kultūras veicināšanai. Tiek atspoguļotas autores atziņas, kas gūtas, četrus gadus organizējot „Neklātienes nodarbības vidusskolēniem”. Tiek uzsvērta „Izlases nodarbību” nozīme spējīgāko vidusskolēnu matemātiskajā izglītošanā. Darbā izskaidrota autores organizēto olimpiāžu – Valsts matemātikas olimpiādes un Atklātās matemātikas olimpiādes – nozīme un nepieciešamība turpināt šāda veida darbu ar vidusskolēniem. Tiek arī analizēta autores atjaunotās aktivitātes – „Mazās matemātikas universitātes” – darbība. Darbā uzsvērts autores ieguldījums šogad izdotā mācību palīglīdzekļa vidusskolēniem izstrādē.

Master paper considers the events that are organized by A.Liepa’s Correspondence Mathematics School at the University of Latvia for the development of mathematical culture of high school students. The author’s observation while organizing “Extramural Studies for High School students” and the value of the lessons that are organized for the best young mathematicians are described in the paper. The author explains the importance of the olympiads that the author organizes: State olympiad in mathematics and Open olympiad in mathematics and necessity to continue work with high school students. The analysis of the author’s rebuilt activity – “Little University of Mathematics” – is given in the paper. Paper highlights the author’s contribution to the development of the teaching aid for high school students that was published this year.
Events for the Development of the Mathematical Culture of High School Students
Keywords: Matemātika