Ambulatoro pacientu viedoklis par vakcināciju un tās nozīmi vakcīnregulējamo slimību profilaksē - Žoržoliani, Sofija (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma „Ambulatoro pacientu viedoklis par vakcināciju un tās nozīmi vakcīnregulējamo slimību profilaksē”. Tēmas aktualitāti nosaka, kā pacientu nepietiekoša izpratne par vakcināciju un tās nozīmi, kas ietekmē viņu viedokli par vakcinācijas nozīmīgumu, un tās korelē pacientu rīcību un lēmumu pieņemšanu, lai saglabāt veselību. Darba mērķis ir noskaidrot ambulatoro pacientu izpratni par vakcināciju un tās nozīmi vakcīnregulējamo slimību profilaksē. Hipotēze: ambulatorajiem pacientiem ir nepietiekoša izpratne par vakcināciju un tās nozīmi vakcīnregulējamo slimību profilaksē. Darbā tiek pielietota kvantitatīvā pētījuma metode, kuras pētniecības instruments ir strukturētā aptaujas anketa. Darbā iegūtie pētījuma rezultāti izvīrzīto hipotēzi apstiprina. Atslēgas vārdi: vakcinācija, pacients, viedoklis, infekcijas slimība, profilakse, izpratne.

The dissertation subject is „ Opinion of outpatient patients on vaccination and its role in preventing vaccine-regulated diseases ”. The problem statement relies on lack of patients’ understanding of vaccination importance and it closely correlates with their action and decision making within health protection. The main aim of this dissertation is to determine the outpatient patients’ awereness of vaccination and its role within vaccine-regilated diseases prophilaxis. Hypothesis: outpatient patients have an inadeduacy of comprehensation of vaccination and its role wihtin vaccine-regulated diseases prophylaxis. In the dissertation have been used quantitave investigation mehtod by patient survey. The results of surveys method has led to hypothesis confirmation. Key words: vaccination, patients, opinion, infection disease, prophylaxis, comprehension.
Opinion of Outpatient Patients on Vaccination and its Role in Preventing Vaccine-regulated Diseases
Keywords: Medicīna; Vakcinācija; Pacients; Viedoklis; Infekcijas slimība; Profilakse