Maksājumu karšu attīstība Latvijā - Osadčenko, Arina (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba mērķis ir, balstoties uz teorētiskām atziņām par maksājumu karšu veidiem, to izmantošanas priekšrocībām un trūkumiem, kā arī veicot statistisko datu analīzi, izpētīt maksājumu karšu tirgus attīstības tendences Latvijā. Bakalaura darbs sastāv no 4 nodaļām: darba pirmajā nodaļā autore pēta maksājumu karšu veidus un iespējas, ko tās sniedz, kā arī tiek analizētas maksājumu karšu priekšrocības, trūkumi un riski; otrajā nodaļā ir analizētas maksājumu karšu tirgus attīstības tendences Latvijā pēdējo 20 gadu laikā; trešajā nodaļā ir veikta četru Latvijas komercbanku piedāvāto maksājumu karšu un ar to izmantošanu saistīto izmaksu salīdzinošā analīze; ceturtajā nodaļā ir apkopoti LU studentu veiktās anketēšanas rezultāti uz kā pamata ir atklātas ar maksājumu karšu lietošanu saistītās problēmas un izstrādāti priekšlikumi maksājumu karšu tirgus pilnveidošanai. Bakalaura darbā tiek izmantotas tādas metodes kā statistisko datu analīze, banku pārskatu datu analīze, respondentu aptaujas datu analīze. Dārbā tiek piedāvāti maksājumu karšu lietošanas problēmu iespējamie risinājumi un maksājumu karšu tirgus pilnveidošanas iespējas Latvijā. Darba atslēgvārdi: maksājumu kartes, debetkartes, kredītkartes, bankas, maksājumu karšu tirgus.
The payment cards development in Latvia
Keywords: Ekonomika