Māra Putniņa romānistika (Mežonīgo pīrāgu cikls) - Mieze, Marta (Latvijas Universitāte, 2014)
Izmantojot četras Māra Putniņa sarakstītās grāmatas par „Mežonīgajiem pīrāgiem” - „Mežonīgie pīrāgi. Dienvidjūras pasaka”, „Mežonīgie pīrāgi un Pelmeņkatepetls”, „Mežonīgie pīrāgi un Lielais Indriķis” un „Mežonīgie pīrāgi un pildītie pipari” – centos izprast sakarības starp rakstnieka iedomāto un reālo informāciju saistībā ar grāmatas varoņiem, vietām un notikumiem, kas tiek attēloti darbos. Kā palīgmateriālus esmu izmantojusi vairākas grāmatas, kā arī interneta resursus viedokļa pamatošanai un iedomātā apstiprināšanai saistībā ar reālo.

Using four books of Maris Putnins about “Wild pies” – “Wild pies. The Southernsea fairy-tale”, “Wild pies and Pelmenkatepetls”, “Wild pies and the Great Indrikis”, and “Wild pies and stuffed peppers” - I tried to understand the connection between writer’s imagination and reality about the persons in the books, the places and the historical events, how it is pictured in these books. As helpful literature for my research I have used various books and internet resources regarding the main differences from reality to author’s fantasy.
Romanistic of Maris Putnins (Wild Pie Cycle)
Keywords: Filoloģija