Pirmskolas vecuma bērnu labsajūtas dinamikas saistība ar ūdens lietošanas paradumiem - Meļņika, Marina (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma-„Pirmsskolas vecuma bērnu labsajūtas dinamikas saistība ar ūdens lietošanas paradumiem”. Darba mērķis ir izpētīt pirmsskolas vecuma bērnu labsajūtas dinamikas saistību ar viņu ūdens lietošanas paradumiem. Lai sasniegtu pētījuma mērķi, tika izmantota kvantitatīvā pētniecības metode. Pētniecības instruments ir anketa. Darbā veikta literatūras analīze par ūdens nozīmi veselībā, labsajūtas jēdzienu, N.Pender māszinību teorijas analīze. Izvirzītā hipotēze „pastāv pozitīva saistība starp pirmsskolas vecuma bērnu psihoemocionālo labsajūtu un viņu ūdens lietošanas paradumiem” apstiprinājās. Apkopojot statistiskos datus (Spirmena korelācijas koeficientu), tika secināts, ka pastāv pozitīva statistiski ticama saistība starp pirmsskolas vecuma bērnu ūdens lietošanas paradumiem un psihoemocionālo labsajūtu. Atslēgas vārdi: bērns, ūdens, dehidratācija, labsajūta, paradumi, saistība

Bachelor’s work topic-„Preschool children’s wellnes dynamics in relation with water consumption habits”. The aim is to explore preschool children’s wellness dynamics relation with their water consumption habits. To achieve the aim of the research was used a quantitative research method . The research instrument is a questionnaire. In the bachelore work was carried out literature analysis about water importance in health, concept of wellness, N.Pender nursing theory analysis. The hypothesis „there is a positive relation between preschool children’s psychoemotional wellness and their water consumption habits” was confirmed. After summarizing statistics (Spearman correlation coefficient) was concluded that there is a statistically significant positive relation between preschoolers water consumption habits and psychoemotional wellness. Keywords: child, water, dehydration, wellness, habits, relation
Preschool children`s wellness dynamics in relation with water consumption habits
Keywords: Medicīna