Koda ģenerēšana tīmekļa aplikācijām - Krūze, Ēriks (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darbā tiek apskatīta tīmekļu programmēšanas automatizācija, izmantojot koda ģeneratorus. Koda ģenerēšana tiek apskatīta kā progresīva, izstrādes laiku saīsinoša un darba kvalitāti uzlabojošs pasākums. Darbā apkopoti gan koda ģenerēšanas teorētiskie aspekti, gan mūsdienu sasniegumi un to lietderība ir pārbaudīta praksē. Maģistra darba ietvaros tiek izstrādāts ģenerators, kurš no attēla datnes spēj saģenerēt HTML un CSS kodu.

This work explores automation of programming by using code generator. The main accent goes on code generation for Web solutions. Code generation is examined as progressive, diminishing development time and work quality improving tendency. At work summarized code generation theoretical aspects, modern achievements and their expedience is checked in practice, and produced code generator.
Generation of code for web aplications
Keywords: Datorzinātne