Elektroniskā paraksta ieviešanas analīze Latvijā - Kiisler, Kristiine (Latvijas Universitāte, 2014)
Diplomdarba temats ir elektroniskā paraksta ieviešanas analīze Latvijā. Darba mērķis ir identificēt elektroniskā paraksta ieviešanas problēmas un izteikt priekšlikumus to risināšanai. Darbā tiek apskatīta inovāciju vide un Latvijā pastāvošās inovācijas. Tiek raksturota elektroniskā paraksta būtība un tā pielietošanas iespējas, kā arī prognozēts tā lietotāju skaits. Tiek veikts pētījums par Latvijas iedzīvotāju attieksmi pret elektronisko parakstu, kā arī par elektroniskā paraksta un digitālo dokumentu lomu grāmatvedībā. Noslēgumā ir izteikti priekšlikumi Ekonomikas ministrijai un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram. Diplomdarba apjoms ir 62 lapaspuses. Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā un sastāv no trim pamatnodaļām, kas sevī ietver deviņas apakšnodaļas. Izmantotas 2 tabulas, 15 attēli un 3 pielikumi. Darba atslēgvārdi: inovācijas, elektroniskais paraksts, digitālie dokumenti, attīstība, prognozēšana.

The topic of the diploma thesis is „The analysis of the introduction of the digital signature in Latvia”. The purpose of the work is to identify the problems of the introduction of the digital signature and to make recommendations for solving them. In the work, the author is looking at the Latvian inovative environment and the inovations that are used in Latvia. There is an analysis on the digital signature and how it can be applied, also there is a prediction on how many people will be using it. There is a study on the oppinion of the peole in Latvia abouth the digital signature and also abouth the digital signatures and digital documents role in accounting. In the conclusion there are suggestions to the ministry of Economics and the Latvian radio and television centre. The diploma thesis consists of 62 pages. It is written in Latvian and is made of 3 chapters witch include 9 underchapters. 2 tables have been used, 14 images and 2 annexes. The keywords: inovation, digital s
The analysis of e-signatures introduction in Latvia
Keywords: Ekonomika