Galda tenisistu sociālā iekļaušanās ārzemēs - Steļmačenoka, Jana (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba nosaukums ir "Galda tenisistu sociālā iekļaušanās ārzemēs". Bakalaura darba mērķis ir izanalizēt un iegūt izpratni par Latvijas galda tenisistu sociālo iekļaušanos, pārstāvot ārzemju sporta komandas, un pieredzi, spēlējot ārzemju sabiedrībā. Par pētījuma teorētisko pamatu tiek izvēlēta koncepcija "Kolektīvā iekļaušanas vajadzība", kā arī aprakstītas sociālās iekļaušanās grūtības, ar kurām saskaras sportisti migrācijas procesā. Bakalaura darbā tiek pielietota kvalitatīvā pētniecības metode, un ir veiktas septiņas daļēji strukturētās intervijas ar Latvijas galda tenisistiem. Faktori, kas ietekmē Latvijas galda tenisistu sociālo iekļaušanos: draudzīgas attiecības starp komandas biedriem, atbalstu no komandas biedru puses, augstas valodas prasmes, kopīga laika pavadīšanu, profesionāla izaugsme. Grūtības, ar kurām saskaras Latvijas galda tenisisti: sociokulturālās nianses, grūtības pārvietošanas procesā, emocionālās grūtības.

The title of the bachelor's thesis is "Social inclusion of table tennis players abroad". The aim of the bachelor's thesis is to analyze and gain an understanding of the social inclusion of Latvian table tennis players, representing foreign sports teams, and experience playing in a foreign society. The theoretical basis of the research is the concept of "The need for collective inclusion", as well as the difficulties of social inclusion faced by athletes in the migration process are described. The qualitative research method is used in the bachelor's thesis, and seven semi-structured interviews with Latvian table tennis players have been conducted. Factors influencing the social inclusion of Latvian table tennis players: friendly relations between team members, support from team members, high language skills, spending time together, professional growth. Difficulties faced by Latvian table tennis players: socio-cultural nuances, difficulties in the relocation process, emotional difficulties.
Social inclusion of table tennis players abroad
Keywords: Socioloģija; Latvijas galda tenisisti; sociālā iekļaušanās; sportistu migrācija; grūtības migrācijas procesā