Daiļliteratūra kā laipnības sekmētāja 4-5 gadus veciem bērniem - Dzene, Zane Patrīcija (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma- “Daiļliteratūra kā laipnības sekmētāja 4-5 gadus veciem bērniem” Tēma tika izvēlēta, jo mūsdienu straujajā, mainīgajā pasaulē reizēm tiek aizmirsts, ka laipnībai jābūt redzamai, jūtamai un aktualizētai jau no pašas mazotnes, kā arī, to, ka tā ir viens no svarīgākajiem tikumiem cilvēka dzīves laikā visās jomās. Pētījuma mērķis- izzināt, kā ar daiļliteratūras palīdzību sekmēt tādu tikumu, kā laipnība, 4-5 gadus veciem bērniem pirmsskolā Pētījuma jautājums- Kā, izmantojot daiļliteratūru, sekmēt 4-5 gadus vecu bērnu laipnību. Bakalaura darba teorētiskā daļa tika veidota analizējot pedagoģiski psiholoģisko literatūru par bērnu laipnības tikuma sekmēšanu izmantojot daiļliteratūru Empīriskajā daļā tika izmantotas vairākas pētījuma metodes- darbs ar daiļliteratūru, novērošana , sarunas ar bērniem, bērnu pedagoģiskā novērojuma analīze. Bakalaura darbs sastāv no 63. lapaspusēm, 4. tabulām, 5. pielikumiem un 7. attēliem. Atslēgas vārdi- Laipnība, tikumiskās vērtības, daiļliteratūra, pirmsskolas izglītības iestāde, bērni 4-5 gadu vecumā

The topic of the bachelor's work - " Fiction as a promoter of kindness 4-5 year old children" The theme was chosen because in today's fast-paced, changing world, it is sometimes forgotten that kindness must be seen, felt and actualized from an early age, as well as the fact that it is one of the most important victue in a person's life in all areas. Purpose of the study - to explore how to promote a virtue such as kindness through fiction for 4-5 year olds in pre-school The question of the study is how to promote the kindness of 4-5 year olds through fiction. The theoretical part of the Bachelor's work was created by analyzing pedagogically psychological literature about promoting the virtues of kids kindness through fiction. The empirical part used a number of study methods - working with fiction, observation, conversations with children, analysis of children's pedagogical observation. The Bachelor's work consists of – 63 pages, 4 tables, 5 attachments and 7 images. Keywords - kindness, virtue values, fiction, preschool, children aged 4-5
Fiction as a promoter of kindness 4-5 year old children
Keywords: Izglītības zinātnes; Laipnība; Tikumiskās vērtības; Daiļliteratūra; Pirmsskolas izglītības iestāde; Bērni 4-5 gadu vecumā