Reāllaika analīzes funkcionalitātes izstrāde datu noliktavai - Kalniņš, Oskars (Latvijas Universitāte, 2019)
Šī maģistra darba mērķis ir izstrādāt reāla laika datu noliktavas arhitektūru un realizēt tai atbilstošu risinājumu kā koncepta pierādījumu. Darba ietvaros ir īsumā aprakstītas tipiskas datu noliktavas un pamatota reāla laika datu noliktavu nepieciešamība. Darba turpinājumā tika apkopota pieejamā akadēmiskā informācija par metodēm, kuras var izmantot, reāla laika datu noliktavu izstrādē. Darbā ir sniegts augsta līmeņa eksistējošās statiskās datu noliktavas apraksts, kā arī detalizēts reāla laika analīzei pielāgoto datu noliktavas izpildes pamatrādītāju ETL process. Turpinājumā ir detalizēti aprakstīta izstrādātā reāla laika risinājuma arhitektūra un tā izstrādes process, izmantojot rīku Oracle GoldenGate. Darba noslēgumā ir veikta izstrādātā risinājuma analīze.

The purpose of this master’s thesis is to develop an architecture for a real-time data warehouse and implement corresponding solution as a proof of concept. This work includes a short summary of typical data warehouses and justifies the need for real-time data warehouses. Within the framework of this paper, available academic information on methods of development for real-time data warehouses was compiled. Additionally, the work includes a high-level description of the existing static data warehouse as well as a detailed description of the ETL process for key performance indicators that were adjusted for real-time analysis. The paper also includes a detailed description of the architecture of the developed solution and the development process using a tool Oracle GoldenGate. In conclusion an analysis of developed solution is given.
Implementation of real-time analysis functionality for data warehouse
Keywords: Datorzinātne; datu noliktavas; reāla laika datu noliktavas; reāla laika BI; Oracle GoldenGate