Terorisma ietekme uz starptautiskā tūrisma pieprasījumu. - Avotiņa, Agnese (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir “Terorisma ietekme uz starptautiskā tūrisma pieprasījumu”. Mūsdienu dinamiskajā pasaulē strauji attīstās dažādas industrijas, tostarp, tūrisms. Paralēli šai attīstībai terorisma draudi ir viens no riska faktoriem, kas kaitē starptautiskajam tūrismam un tūristu drošībai galamērķos. Šī bakalaura darba ietvaros tika pētīts kā terorisma draudu problēma ietekmē starptautiskā tūrisma pieprasījumu. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz terorisma teorētisko aspektu, aktuālo terorisma statistiku, kā arī ekspertintervijām un Latvijas un ārzemju iedzīvotāju aptaujām, analizēt terorisma ietekmi uz starptautiskā tūrisma pieprasījumu un sniegt priekšlikumus industrijā strādājošiem uzņēmumiem, kā izvairīties no pieprasījuma krituma terorisma ietekmes dēļ. Darba apjoms ir 70 lpp., tajā ievietoti 30 attēli, 6 tabulas, literatūras saraksts sastāv no 41 avota.

The theme of Bachelor thesis is “The impact of terrorism on international tourism demand”. In today’s dynamic world a variety of industries are rapidly developing, including tourism. In parallel with this development, terrorist threat is one of the risk factors to detriment international tourism destinations and tourist safety. The part of this bachelor thesis was to study the problem of terrorism affecting international tourism demand. Bachelor’s thesis is based on the theoretical aspect of terrorism, terrorism current statistics, as well as with experts and Latvian and foreign population surveys, to analyze the impact of terrorism on international tourism demand and to preset proposals for companies operating in the industry, how to restore the flow of international tourists. Amount of work 70 pages, amount of pictures 30, 6 tables, bibliography consists of 41 sources.
The impact of terrorism on international tourism demand.
Keywords: Vadībzinātne; terorisms; starptautiskais tūrisms; drošība